Voorwoord

De Triglav, de hoogste berg van Slovenië (2864 m)

Het is de bedoeling dat op deze pagina's informatie verschijnt over de landen (en landstreken) waar wij zoal vertoefd hebben. Wij zijn niet bepaald strandmensen, maar geven er de voorkeur aan te voet (of te wiel) de omgeving te verkennen. Daarbij bezoeken wij niet alleen de grote toeristische attracties, maar ook de minder bekende. De laatste jaren zijn we wat meer aan het rondreizen tijdens onze vakanties. De reisverslagen van deze vakanties zullen als eerste op deze pagina's verschijnen. Dit zijn uitgebreide verslagen met schema's per dag (van uur tot uur), de gereden routes, gedane excursies en wandelingen, aangevuld met praktische informatie en, in onze ogen, interessante tips.

In een later stadium (als we "bij" zijn met de rondreizen) zal ook informatie over Slovenië worden toegevoegd (met name de streek rond het meer van Bohinj), een gebied waar we meer dan 10 keer geweest zijn en waar we dus ook veel over te vertellen hebben.


Wij geven zoveel mogelijk onze persoonlijke mening. Om onze "persoonlijke mening" beter in te kunnen schatten is het wellicht handig om te weten wat onze voorkeuren zijn. Allereerst boeken wij nooit een kant en klare reis; alle vakanties en rondreizen zijn custom-made. Onderkomens (appartement of vakantiewoning) boeken wij via Internet en dan het liefst rechtstreeks bij particulieren. Dat is soms wel even zoeken, maar als je jezelf daar de tijd voor gunt (en op tijd begint...), kan je hele leuke optrekjes vinden in alle denkbare prijsklassen. Let er daarbij wel op dat je beter Engelse zoektermen kan gebruiken dan Nederlandse, omdat dat gewoon veel meer hits oplevert. Maken we geen echte rondreis, dan nog blijven wij doorgaans nooit langer dan 1 week op dezelfde plaats (valt een huisje of de omgeving tegen, dan is dat maar voor 1 week; bevalt het erg goed, dan kunnen we altijd nog eens terugkomen). Omdat wij altijd veel willen zien en doen is een auto een must. Als we niet onze eigen auto kunnen gebruiken, dan zullen we er altijd eentje huren.

Een andere gewoonte van ons is om op vakantie zo weinig mogelijk zelf te koken. Het is tenslotte vakantie, niet? Ontbijt regelen we wel liever zelf, want veel meer dan een boterham en een stukje fruit eten we 's ochtends niet. Vaak nemen we een broodje mee voor onderweg (zeker tijdens de wat langere wandelingen), maar ons avondeten nuttigen we graag in een gezellig restaurantje of eetcafé. Uit eten gaan is echter niet overal even goedkoop, dus de beschikking hebben over een eigen keuken heeft toch wel onze voorkeur 😉

Zoals gezegd, een vakantie uitsluitend horizontaal op een handdoekje doorbrengen is niets voor ons. Wij wandelen graag, bij voorkeur in de bergen. Drukke, grote steden hebben niet onze voorkeur; wij prefereren de wat kleinere plaatsen, die vaak nog een origineel karakter hebben. Vooral natuurschoon (bergen, kloven, watervallen, grotten, ...) trekt ons aan, maar ook archeologische vindplaatsen, kastelen e.d. en af en toe een museum worden door ons aangedaan.

En dan nog even over dat bergwandelen: wij zijn geen atleten en hebben hier en daar best een kilootje of wat teveel, maar als je over enige basisconditie beschikt en ook af en toe in Nederland een wandelingetje maakt, dan blijk je meer te kunnen dan je van te voren zou denken.


Let op: De reisverslagen zijn geschreven in het jaar dat we de reis gemaakt hebben. Informatie die op onze site staat kan dus verouderd zijn!


Als je meer informatie wilt hebben over de door ons beschreven gebieden, neem dan contact met ons op via e-mail of het gastenboek. Wij helpen je graag verder!


Terug