01: Heenreis van Almere naar Singapore

Schema voor woensdag 25 juli 2018 (alle tijden zijn lokale tijden):

07:15 Vertrek Almere
08:15 Aankomst Schiphol (GMT+2)
11:15 Vertrek Schiphol met Singapore Airlines vlucht SQ0323De vakantie naar Australië begint vandaag! De wekker gaat om half zeven, maar dat is eigenlijk niet nodig, want door de tropische temperatuur in onze slaapkamer zijn we ons bed al eerder uitgedreven… Na de ruim 33 graden van gisteren belooft het vandaag nog heter te worden, dus zijn we maar wat blij dat we kunnen overzomeren in Australië. Maar voordat we voet aan de grond zetten op dit "eiland", hebben we een lange reis te gaan. Van deur tot deur zullen we zo'n 26-27 uur onderweg zijn.


Geen taxi naar Schiphol deze keer; Davy brengt ons. Dat is niet alleen voor ons handig, maar ook voor hem, want hij heeft nu meteen 4 weken de beschikking over René's auto… De rit naar Schiphol verloopt snel; alleen bij Schiphol zelf is het druk. We zijn ruim op tijd en gaan de lange rijen binnen tegemoet. Het valt mee: in 3 kwartier hebben we alle formaliteiten gehad en kunnen we op ons gemak een, laten we zeggen, prijstechnisch overgewaardeerd broodje eten. Omdat we allebei nog wel eens last hebben van het vasthouden van vocht in de onderbenen trekken we voor het eerst speciale steunkousen aan voor vertrek. Eens kijken of dat helpt.


We vliegen vanaf Gate G12, en dat ligt aan het randje van Schiphol; met een bus worden we vanaf de gate naar ons toestel gebracht. En dan begint de lange vlucht van 25 halve uren. Heb je 2 films bekeken, ben je nog niet eens halverwege. 😄


Tips:

We hebben bewust gekozen voor stoelen in het middengedeelte van het toestel. Niet aan de raamkant dus. In het middengedeelte heb je 3 of 4 stoelen, en als je met z'n tweetjes bent hebt je dus nooit last van andere passagiers als die naar het toilet willen. Bovendien vlieg je op 12 km hoogte en valt er buiten toch weinig te zien.
We hebben niet bewust gekozen voor Singapore Airlines als onze vervoerder, maar omdat deze maatschappij al vroeg een, naar onze mening, goede aanbieding had. Singapore Airlines behoort tot de top van luchtvaartmaatschappijen en dat is te merken: ruime plekken (we kunnen onze benen gewoon strekken), een schoon toestel, goed eten en vriendelijke bemanning. Geen prijsvechter, maar op lange vluchten willen we dat ook niet.

Voor alle foto's (2) van vandaag: klik hier.


Terug