02: Heenreis van Singapore naar Brisbane

Schema voor donderdag 26 juli 2018 (alle tijden zijn lokale tijden):

05:55 Aankomst Singapore (GMT+8)
07:20 Vertrek Singapore met Singapore Airlines vlucht SQ0265
16:45 Aankomst Brisbane (GMT+10)
17:45 Hertz Brisbane Airport (A)
18:50 Woolworths (B)
20:10 Accommodatie West End (C)
 
Totale reisafstand: 25 km.Op een enkele "verkeersdrempel" na hebben we een rustige vlucht en we komen op tijd aan in Singapore, waar we ongeveer anderhalf uur de tijd hebben om onze aansluitende vlucht te halen. In het vliegtuig hebben we op het entertainmentsysteem al kunnen zien vanaf welke gate die vertrekt en waar dat is. Da's makkelijk, hoeven we niet te zoeken.

Ook de tweede vlucht (van 7:30 uur) vertrekt nagenoeg op tijd, verloopt uitermate rustig, en dan staan we opeens op Australische bodem, waar het 8 uur later is dan in Nederland. Moe zijn we wel, want slapen in een vliegtuig is toch wel een dingetje voor ons; jaloers kijken we bij het uitstappen naar de luxe plekken in de businessclass. Toch maar 'ns een keertje de loterij winnen... 😄

Tot aan Brisbane gaat alles dus vlot en makkelijk, maar dat verandert als we eenmaal op het zuidelijk halfrond staan. De dame van Hertz kan onze autoreservering niet terugvinden in het systeem, waar ze ook op zoekt. Een half uur en 2 telefoontjes naar onze tussenpersoon in Nederland later komt er dan toch iets tevoorschijn wat op onze reservering lijkt, maar met een verkeerd referentienummer en onder een verkeerde naam… Maar de rest klopt wel, dus we nemen de klaarstaande Toyota RAV4 voor 4 weken onder onze hoede. Helaas heeft dat ding geen hoedenplank, zodat alle bagage open en bloot in de wagen ligt. Voor nu niet zo'n probleem, maar op wisseldagen wel. Vinden we toch niet zo veilig, dus daar moeten we iets op verzinnen.


Dan op weg naar het op 3,3 km afstand gelegen Woolworths om inkopen te doen. Je zou zeggen: daar ben je dan in 5 minuten. Maar wij presteren het om er een half uur over te doen. De combinatie van links rijden, een richtingaanwijzer die rechts van het stuur zit, donker, druk verkeer (spits), vermoeidheid en een TomTom die blijkbaar ook nog moet wennen en daardoor steeds nét iets te laat een afslag aankondigt, zorgt ervoor dat we 4-5 keer een verkeerde afslag nemen, met soms enkele kilometers extra tot gevolg. Dáár zitten we op dit moment nou net niet op te wachten. Uiteindelijk komen we er natuurlijk toch en rijden we daarna naar ons appartement in West End, iets buiten het centrum. Dat we wel in één keer weten te vinden. Dat dan weer wel... 😄 Het is hier nu 21 uur en tijd om even goed te slapen. Morgen Brisbane verkennen! Als we op tijd wakker worden... 😉


Tips:

4 weken na thuiskomst hebben we de afrekening van Hertz gehad. Behalve de $ 37 aan administratiekosten hebben we voor $ 35 tol gebruikt. Dat is in totaal ongeveer € 45.
Eigenlijk is het niet ideaal om na zo'n lange reis meteen in een huurauto te stappen. En al helemaal niet in een linksrijdend land... Gelukkig zijn we zonder grote problemen op onze bestemming gekomen, maar we hebben allebei erg goed moeten opletten om zonder schade door de binnenstad van Brisbane te navigeren. Wees gewaarschuwd!

Voor alle foto's (1 😄) van vandaag: klik hier.


Terug