10: Mary Cairncross & Kondalilla

Schema voor vrijdag 3 augustus 2018:

08:40 Vertrek Mount Mellum (A)
09:00 Mary Cairncross Scenic Reserve (B)
10:45 Kondalilla NP (C)
Wandeling: Kondalilla Falls circuit: 5,4 km; 200 m; 1:45 uur
13:00 Mapleton Tavern (D)
15:05 Woodworks Museum & Interpretive Centre (E)
18:15 Torquay (F)
 
Totale reisafstand: 245 km.We hebben vanochtend niet echt haast, want de eerste attractie die we tegenkomen gaat pas om 9 uur open. Na eerst nog een bezoekje gebracht te hebben aan het "atelier" van Charlotte, de dochter van de eigenaar, laten we met enige tegenzin de accommodatie achter ons. Dit was echt een topper; gewoon een week in en rond dit huis rondhangen is geen straf. Maar ja, de Reisleider staat al op zijn horloge te kijken, dus we moeten weg. 😉


Op een kwartiertje rijden ligt Mary Cairncross Scenic Reserve, een 55 ha groot subtropisch reservaat met verschillende plant- en diersoorten. In het bijbehorende Visitor Centre hangt een bord met afbeeldingen van vogels en kun je de geluiden horen die ze maken. De whipbird was ons al bekend (en vandaag ook weer voortdurend te horen), maar we horen nog meer bekende geluiden achter de knopjes en zien nu welke vogel daarbij hoort. Leuk gedaan. Een parkwachter heeft het er nog over dat we niet alleen naar boven moeten kijken, want je zou zo maar op een slang kunnen stappen. Er leven hier o.a. pythons van 4 m lang. Totaal ongevaarlijk, maar je gaat er liever niet op staan. Er zijn ook giftige slangen, maar die zijn doorgaans banger voor mensen dan andersom. Helaas, hoe goed we ook zoeken: geen slangen. Wel pademelons en we horen heel veel vogels, maar door het dichte bladerdak kunnen we die niet zien. Er staan ook weer gigantische bomen; die blijven indrukwekkend. En de wortels van sommige bomen kunnen de meest vreemde vormen aannemen. Het wandelpad van 1,7 km doen we in een uurtje. Mooi park.


Volgende stop is Kondalilla NP. Staat er toch nog een flinke wandeling op het programma. 😉 Daar had René niet op gerekend, en zijn benen al helemaal niet. Maar Astrid is nog zo fris als een hoentje dus René sjokt er maar achteraan. Een mooie wandeling voert ons boven- en onderlangs de 90 m hoge Kondalilla Falls en door het bosgebied er omheen. Ook weer een mooi gebied, maar dat zijn ze tot dusver allemaal geweest. Dat zal hem wel zitten in het subtropische karakter van de vegetatie in deze streek; dat zijn we in Nederland niet gewend.


Na een stevige lunch in het plaatsje Mapleton beginnen we aan de rit van dik 200 km naar de volgende accommodatie. Onderweg lassen we bij de plaats Gympie (echt waar) een stop in bij het Woodworks Museum waar je zo'n beetje alles over hout, het verwerken van hout en het opnieuw beplanten tegenkomt. Erg uitgebreid, maar het gaat om 4 uur dicht, dus we hebben maar een klein uurtje. Maar een prima onderbreking van de rit!


Het is al donker als we in Hervey Bay aankomen. We doen nog even de lokale Woolworths aan voor wat inkopen en zoeken dan ons huisje op. We hebben de benedenverdieping van een flink huis; de eigenaars staan ons al op te wachten. Gezien de lunch houden we het vanavond bij een broodje en pakken we alvast de spullen in voor morgen.


Tips:

Het Woodworks Museum in Gympie is een welkome onderbreking tijdens de rit naar Hervey Bay. Wij hadden maar een uurtje, maar als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze streek met zijn rijke historie op het gebied van houtver- en bewerking, dan kan je je hier wel langer vermaken.

Voor alle foto's en video's (24) van vandaag: klik hier.


Terug