13: Reptielen en vogels

Schema voor maandag 6 augustus 2018:

09:35 Vertrek Torquay (A)
10:30 Snakes Downunder Reptile Zoo (B)
12:35 Flying High Bird Sanctuary (C)
17:00 Agnes Water (D)
 
Totale reisafstand: 258 km.Van veel uitslapen komt vanochtend weinig, want René heeft vergeten de wekker uit te zetten, dus die begint vrolijk om half 6 te toeteren... Uiteraard draaien we ons nog een keertje om, maar het wil niet echt meer lukken. René's telefoon moet voor straf een uurtje in een hoek liggen. En omdat we op halve kracht lijken te draaien (en ook omdat we een tijdje met de eigenares staan te praten) rijden we toch een uur later weg dan gepland. Onderweg vallen er een paar druppels regen (echt maar een paar); het is de eerste "regen" van de vakantie. En we zijn al op dag 13!


We schuiven vandaag zo'n 250 km op naar het noorden, door een gebied waar qua natuurschoon niet veel te beleven is. Na een dik uur rijden komen we bij de eerste stop, Snakes Downunder Reptile Zoo. Dit blijkt een alleraardigst kleinschalig dierentuintje te zijn, met de nadruk op slangen en reptielen, maar ook wat andere dieren, zoals koala's en kangoeroes. Er worden verschillende "shows en talks" gehouden: een algemeen praatje over slangen, eentje specifiek over giftige slangen, uitleg over koala's, en nog meer, maar we hebben niet overal tijd voor. We zijn letterlijk nog geen 5 minuten binnen of we hebben al een python in ons nek gehad en een krokodil mogen aanraken. De benadering van het personeel is heel persoonlijk. Als we, tussen de voorstellingen door, zelf op onderzoek uitgaan in het park, komt er al snel een medewerkster naar ons toe die ons begeleidt en ons van alles over de dieren vertelt die ze hebben. Ook pakt ze af en toe een reptiel uit zijn hok zodat we hem beter kunnen zien en mogen we de huid voelen. Wordt de begeleidster weggeroepen omdat ze iets anders moet gaan doen, dan stuurt ze een ander om het over te nemen. We voelen ons VIP's door deze benadering van de klanten. Gaat er allemaal heel vriendelijk en spontaan aan toe en we kunnen alle vragen stellen die we willen. Als we na 2 uur toch verder moeten vinden we dat eigenlijk jammer; we hadden best nog wal langer willen blijven. Echt een onverwacht pareltje!


Aan de andere kant van hetzelfde plaatsje ligt Flying High Bird Sanctuary, de grootste volière van Australië met 8000 m2 en ruim 3000 vogels. Meerdere bontgekleurde gevederde vrienden vliegen hier vrij in rond. We zien vogels in vele kleuren en maten, maar het geheel ziet er toch een beetje verwaarloosd en oud uit. Het staat ook te koop... Hadden we alles van tevoren geweten, dan waren we wat langer bij de slangen en reptielen gebleven, maar het is niet anders.


We (lees: René) hebben geen zin in de korte wandeling die nog op het programma staat, dus we rijden rechtstreeks door naar Agnes Water. Tijdens de rit zien we verschillende kookaburra’s, en allemaal zitten ze op elektriciteitskabels langs de weg. We moeten nog even zoeken naar de woning waar we de sleutel van ons appartement moeten halen, maar uiteindelijk vinden we die. In Agnes Water hebben we een appartement in een resort, en best weer een mooie. Hij is veel groter dan we gedacht hadden. We doen nog even inkopen bij de plaatselijke SPAR en eten een hapje bij Green Turtle Cafe & Bar en sluiten de avond af rustig in ons onderkomen.


Dan is er nog wat gedoe geweest over de tour naar Lady Musgrave Island die we voor morgen gepland hebben. Zaterdag ontvingen we al een sms of we contact wilden opnemen met de organisatie, maar dat lukte niet tijdens kantoortijden (op Fraser Island is het bereik niet geweldig of ontbreekt). Later ontvingen we eerst een e-mail met de bevestiging van de boeking, en 10 min later een annulering. Zondag bleek dat er te weinig deelnemers waren om de tocht door te laten gaan. Balen, want dit zou onze eerste kennismaking met het Great Barrier Reef worden. Vanmiddag laat kregen we dan bericht dat de tocht toch doorgaat, al begint hij een uurtje eerder. Dat houdt in dat we morgen om 7 uur in de haven moeten zijn... Op tijd naar bed dan maar weer. 😄


Tips:

De tip van vandaag is toch echt Snakes Downunder Reptile Zoo. Wat een geweldige benadering en begeleiding van bezoekers! Het park is niet heel groot, maar door de vele "shows" die er gegeven worden kan je hier aardig wat tijd doorbrengen. Of het personeel in drukke tijden ook zo behulpzaam is weten we natuurlijk niet, maar we zitten midden in de Nederlandse zomervakantie, en dat is voor ons toch de beste periode.

Voor alle foto's en video's (26) van vandaag: klik hier.


Terug