30: Thuisreis

Schema voor donderdag 23 augustus 2018 (alle tijden zijn lokale tijden):

06:45 Aankomst Frankfort (GMT+2)
08:05 Vertrek Frankfort met Lufthansa vlucht LH0986
09:20 Aankomst Schiphol (GMT+2)
10:45 Thuis!Onze tweede vlucht duurt ruim 12 uur en heeft alle gemakken die Singapore Airlines te bieden heeft. Topmaatschappij. We proberen onderweg wat te slapen, maar dat lukt René iets minder slecht dan Astrid. Dat blijft toch een issue voor ons: slapen in een vliegtuig.

We komen volgens planning aan op Frankfurt en ook hier staat op ons verzoek een rolstoel plus chauffeur klaar. Wat opvalt is dat ze hier geen lopende banden hebben, dus de medewerker moet een behoorlijk stuk met ons lopen. Ook hier maken we gebruik van de Fast Pass route, zodat we bij de gate zijn als ze net beginnen met boarden. Prima!

Dan worden wij omgeroepen en moeten we bij de balie komen. Wij hebben voor deze vlucht geen stoelen kunnen reserveren en zijn nu ingedeeld op rij 11, bij de nooduitgang. Dus willen ze ons instructie geven hoe te handelen ingeval van nood. Maar René is natuurlijk niet in staat om handelend op te treden, dus moeten we in het vliegtuig op rij 10 gaan zitten, en worden 2 andere Nederlanders een rij naar achteren bewogen. Deze vlucht met Lufthansa duurt nog net geen uur; ben je eenmaal boven de wolken, wordt de daling alweer ingezet. Zo eindigen we een klein kwartiertje te vroeg onze vakantie op de luchthaven van Schiphol, waar zoonlief ons staat op te wachten.


Een korte samenvatting van deze reis:

We hebben heel veel genoten van de natuur, zowel flora als fauna. Heel veel soorten komen alleen hier voor en dat is toch wel speciaal. We hebben met verbazing naar de flora gekeken, want daar werden we dagelijks mee geconfronteerd. Maar het is toch ook heel speciaal om wallaby’s, kangoeroes en vooral koalaberen in het wild te zien! En dan hebben we het nog niet over onze snorkeltochten op het Great Barrier Reef...
We hebben ook heel veel geleerd over de flora en fauna, over hoe de mens ingrijpt in de natuurlijke processen (daar is men zich goed van bewust), en wat ze daaraan proberen te doen.
We hebben één keer wat regen gehad, maar we kunnen een winter in Queensland iedereen aanbevelen: temperaturen tussen 21 en 29 graden, bijna altijd zon, weinig wind: ideaal. De nachten kunnen in het zuiden fris zijn (onder de 10 graden), maar in het noorden blijft die rond de 20 hangen en is de lucht vochtiger.
De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Je vindt soms nog wat Engelse overervingen en er zijn ook wat Amerikaanse invloeden.
Prijzen: boodschappen lijken wat duurder te zijn dan hier in Nederland; uit eten gaan hangt af van de plaats en soort restaurant. Benzine kost daarentegen ongeveer 1 euro de liter...
Het is in Australië niet gebruikelijk om fooi te geven in een restaurant (alleen in de duurdere). Veel restaurants hanteren het principe: je bestelt en betaalt bij de bar; je krijgt een nummer mee op een standaard en als het eten klaar is komen ze het brengen. Ben je klaar met eten, dan kan je dus gewoon weglopen.
We hebben 3908 km gereden met onze Toyota RAV4.
Omdat de stappenteller van René de laatste paar dagen "dienst weigerde" denken we ongeveer 330.000 stappen gelopen te hebben, dat is ongeveer 230-265 km. Zwemmen niet meegerekend!

Voor alle foto's en video's (1) van vandaag: klik hier.


Terug